SASTOJCI
2 l mljeka
1 čaša kisele pavlake
PRIPREMA
Mlijeko, najbolje ako je domaće, ali ako nema, može i ovo iz prodavnice, skuhati i ostaviti da se prohladi. Od skuhanog mlijeka odvojiti 1 dl u posudu i kada se prohladi, umiješati s kiselom pavlakom tako da ne bude grudvica.
Kada se prohladi sve ono mlijeko koje je kuhano i to na temperaturu da u njega bez problema možete da stavite prst, dodati mu razmućenu pavlaku i lijepo promiješati.
Sipati u posudu (možete koristiti zemljane činijice, zemljanu posudu, ali ne mari i ako je u pitanju porcelan – duže zadržava toplotu i sporije se hladi). Posude utopliti bilo da neku veću posudu obložite krpama, pokrijete i uvijete u krpu, prekrivač,prenosi Aura
Ostavite na toplom mjestu oko šest sati da se polako hladi. Prohladite u frižideru i uživajte.