Ako sami pripremate tijesto za pizzu, jedna od najčešćih pogrešaka je da tijesto ne ostavite postrani da se “odmori”.
Nikako nemojte tijesto, kada je vrijeme, rastezati valjkom za tijesto. Činite to rukama. Ako se tijesto “povlači” nakon što ga razvučete, to znači da ga je potrebno ostaviti još malo da se odmori na sobnoj temperaturi.
Nemojte na tijesto stavljati gotove, kupovne umake od paradajza. Napravite ga sami. Uzmite sok od paradajza, zasolite po želji, dodajte malo bosiljka ili origana i namažite tijesto.
Ne pretjerujte sa sastojcima na pizzi. Ako stavljate pršut, naprimjer, pazite da ne dodajete i ostale slane sastojke zbog kojih pizza može postati preslana i nejestiva.
Nedovoljno vruća pećnica još je jedna od pogreški pri pečenju pizze. Za ostala jela morali biste paziti da pećnicu ne zagrijavate prejako, ali to nije slučaj s pizzom. Pećnicu zagrijte na maksimalnu temperaturu i tek kada je zaista vruća, stavite pizzu i pecite je desetak minuta.