U vodu u kojoj kuvate testeninu ili piletinu dodajte iskorišćenu kesicu čaja. Ukoliko na kesici ima metalna spajalica, sklonite je, pa kesicu zavežite koncem da sadržaj kesice ne bi ispadao. Kada voda provri, kesicu izvadite i nastavite da kuvate. Aromu koju je kesica dala jelu osetićete pri prvom zalogaju.
Iskorišćena kesica za čaj odlična je i kao začin za meso, da ne bude žilavo. Otvorite kesicu čaja i malo listića pospite po mesu. Biće mekano i ukusno.
Kesicu čaja možete da iskoristite i da se oslobodite neprijatnog mirisa luka koji je ostao na vašim prstima nakon spremanja jela. Posle kuvanja prste samo istrljate vrećicom.
Stari drveni nameštaj izgledaće kao nov ako vlažnom kesicom istrljate drvo. Odlična je i za čišćenje staklenih površina, a rešava i problem masnoće u rerni, kamenca u kupatilu. U frižideru je odlučan izvor prijatnih mirisa.
Ako gajite ruže, ne morate ih gnojiti skupim gnojivima. Otvorite stare kesice čaja i pospite listiće oko ruža ili ih pak zalijte blagim hladnim čajem. U saksije prvo možete staviti iskorišćene kesice čaja, pa zemlju. Tako zasađena biljka zadržavaće potrebnu vlagu, imaće prirodno gnojivo.
Izvor: Zena blic/apartmenttherapy.com