Sastojci
- 1 kg sladoleda od vanile (može iz kesice)
- malo džema od jagode
- 250 g crne čokolade
- 200 g mliječne čokolade
- 125 g kokosovog brašna
- Biće vam potrebni i drveni štapići.
Priprema
- Ako koristite sladoled iz kesice prvo ga umutite i malo zaledite, ali ne potpuno. Ako koristite gotov, izvadite da odstoji bar 10 minuta, ali da se ne otopi potpuno.
- Sipajte ga u veliku posudu, prospite po njemu džem od jagode i razvucite čačkalicom, tako da dobijete izgled mermernih šara, pa prebacite u podmazan četvrtasti pleh obložen pek papirom (papir neka obavezno viri izvan pleha za oko 3 cm). Izravnajte i zabodite štapiće odokativno kako ćete kasnije sjeći kocke. Odložite u zamrzivač i ostavite da stoji preko noći.
- Kad sutradan izvadite, ostavite da stoji 2 minuta prije nego što ga sa sve papirom izvadite iz pleha. Što brže, ali što preciznije sjecite kocke, tako da štapić ostane u sredini svake. Odlažite kocke na papir za pečenje i odmah ih vratite u zamrzivač na dva sata.
- Čokoladu izlomite i otopite, najbolje na pari pošto ne bi trebalo da joj dodajete masnoću, pa ostavite da se prohladi 10-15 minuta.
- Kokos sipajte u posudu i neka vam bude pri ruci. Kocke od sladoled smjese brzo umačite u čokoladu tako da se svuda rasporedi, a zatim uvaljajte u kokos i odmah vraćajte u zamrzivač jednu po jednu, prenosi “Stil“.