Kuća i hrana

Baklava ravanija bez kora: Nikad brža i sočnija poslastica!

Napisao H. H.

Ako nemate vremena ili živaca za slaganje kora, isprobajte ovaj sjajan recept

Sastojci:

  • 2 jaja,
  • 12 kašika šećera,
  • 12 kašika ulja,
  • 12 kašika mlijeka,
  • 12 kašika griza,
  • 12 kašika brašna,
  • pola kesice praška za pecivo,
  • sjeckani orasi i suho grožđe za posipanje.

Za šerbet:

  • 300g šećera i malo vode.

Priprema:

Sve sastojke umutiti u jednoličnu smjesu, sipati u podmazan pleh i odozgo staviti malo suhog grožđa i sjeckanih oraha. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta, piše “Bonapeti“…

Kada se ispeče, ohladiti i sjeći na kockice. Šećer ušpinovati sa malo vode i preliti isječen kolač. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru, najbolje preko noći.

Komentari

komentara