Sastojci:
- 1,5 kg krumpira
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 2 dl mlijeka
- 1 dl ulja
- 1 vrećica praha juhe od gljiva
- papar, Vegeta i peršinov list
- sir (po želji)
Priprema:
Oguliti krumpir i narezati na ploške. Začiniti paprom i Vegetom i izmiješati.
Prah juhe od gljiva pomiješati sa vrhnjem, tako da dobijete smjesu bez grudica, pa dodati mlijeko, ulje i sitno sjeckan peršin. Izmiješati.
Krumpir složiti u tepsiju promjera 30-ak cm i preliti pripremljenim vrhnjem i sastojcima.
Peći 35-40 minuta u već zagrijanoj pećnici na 200 °C.
Na kratko izvaditi iz pećnice i posuti ribanim sirom.
Vratiti u pećnicu na još 10-ak minuta da se sir otopi.
Napomena:
Na slici je varijanta bez naribanog sira