Recept je jednostavan.
Sastojci:
- 1 šolja brašna,
- 2 jajeta,
- 1 šolja mlijeka,
- 50 grama maslaca,
- 60 grama šećera,
- kesica vanilinog šećera,
- 4 kašike kakao praha,
- prašak za pecivo,
- malo soli.
Tijesto za ove palačinke je prilično gusto, jer su ovo američke palačinke za koje vam nije potrebno ulje. Količinu šećera u receptu možete prilagoditi, a možete dodati i cimet, piše “Stil“…
Kako napraviti čokoladne palačinke?
U veliku posudu sipajte ¾ čaše mleka i dodajte jaja, šećer, vanilin šećer, so, prašak za pecivo, brašno i kakao. Promiješajte detaljno dok se svi sastojci ne sjedine.
Preostalo mlijeko zagrijte i dodajte maslac. Kada se maslac istopi sipajte ga u tijesto i pažljivo miješajte.
Kada zagrijavate tiganj predlažemo da odaberete srednju temperaturu. Velikom kašikom sipajte tijesto u tiganj i pržite palačinke sa obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Gotove čokoladne palačinke možete poslužiti sa različitim voćem, orasima, karamelom, topljenom čokoladom i drugim desertnim prelivima.