Kuća i hrana

Krompir punjen piletinom i povrćem

Napisao H. H.

Naime, pred vama je recept za fenomenalni punjeni krompir, koji će probuditi čulo ukusa i najvećih gurmana i kulinarskih znalaca!

Sastojci:

  • 3 veća krompira (ili više u zavisnosti od potrebne količine)
  • 2 filea pilećih prsa
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 60ml maslinovog ulja
  • Kašika soka od limete
  • 4 iseckana čena belog luka
  • Iseckana ljuta papričica
  • Kašičica bosioka
  • Kašičica kumina
  • Kašičica čilija u prahu
  • 60g spanaća
  • 235 kačkavalja
  • 2 kašike naseckanog peršuna

Priprema

Rernu zagrejte na  175 stepeni. Na pleh obložen pek papirom stavite dobro opran krompir da se ispeče. Pecite ga oko sat vremena. Nakon 30 minuta, dodajte i pileće file-e, premazane s malo maslinovog ulja, začinjene solju i biberom.

Kada se meso ohladi isecite ga na sitne komadiće, a krompir na polovine i ostavite da se ohladi.

Pomešajte maslinovo ulje, sok od limete, beli luk, papričicu, bosiljak, kumin, čili, so i biber.

Naseckajte spanać i pomešajte s piletinom, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Unutrašnjost krompira izdubite kašikom i napunite je piletinom i spanaćem kojima ćete dodati smesu od maslinovog ulja i belog luka, i sve dobro promešati. Zatim na svaku polutku krompira narendajte kačkavalj i sve pecite 10  minuta.

lepotaizdravlje.rs

Komentari

komentara