Sastojci:
- 3 veća krompira (ili više u zavisnosti od potrebne količine)
- 2 filea pilećih prsa
- 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 60ml maslinovog ulja
- Kašika soka od limete
- 4 iseckana čena belog luka
- Iseckana ljuta papričica
- Kašičica bosioka
- Kašičica kumina
- Kašičica čilija u prahu
- 60g spanaća
- 235 kačkavalja
- 2 kašike naseckanog peršuna
Priprema
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Na pleh obložen pek papirom stavite dobro opran krompir da se ispeče. Pecite ga oko sat vremena. Nakon 30 minuta, dodajte i pileće file-e, premazane s malo maslinovog ulja, začinjene solju i biberom.
Kada se meso ohladi isecite ga na sitne komadiće, a krompir na polovine i ostavite da se ohladi.
Pomešajte maslinovo ulje, sok od limete, beli luk, papričicu, bosiljak, kumin, čili, so i biber.
Naseckajte spanać i pomešajte s piletinom, a rernu zagrejte na 200 stepeni. Unutrašnjost krompira izdubite kašikom i napunite je piletinom i spanaćem kojima ćete dodati smesu od maslinovog ulja i belog luka, i sve dobro promešati. Zatim na svaku polutku krompira narendajte kačkavalj i sve pecite 10 minuta.