Svi će uživati u kombinaciji ukusa pomorandže i čokolade…
Sastojci:
- 250ml jogurta,
- 100 ml ulja,
- 100 ml mlijeka,
- 3-4 kašike šećera,
- vanilin šećer,
- 7 kašika brašna,
- 3 kašike kakao praha,
- 1 prašak za pecivo,
- 200 ml soka od naranže za prelivanje
Fil:
- 800ml mlijeka,
- 3 pudinga od čokolade i naranže,
- 5 kašika šećera,
- 150g čokolade
Priprema:
U posudu stavite jogurt, ulje i mlijeko, dodajte šećer i vanilin šećer, promiješajte i dodajte brašno i kakao.
Smjesu sipajte u podmazani pleh za pečenje i pecite oko 25 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, piše “Stil“…
Dok se kolač peče pripremite puding po receptu sa kesice, kada ga skuhajte dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte dok se ne istopi.
Izvadite koru iz rerne i prelijte je sokom od pomorandže, kada upije preko sipajte fil i lijepo ga rasporedite.
Ostavite kolač da se ohladi i poslužite ga.
Prijatno!
NAPOMENA: VIDEO MATERIJALI OBJAVLJENI U OVOM TEKSTU POSTAVLJENI SU NA GLOBALNIM INTERNET SERVISIMA ZA JAVNO I BESPLATNO DIJELJENJE VIDEO MATERIJALA. ONI NISU VLASNIŠTVO PORTALA CURE.BA I PORTAL CURE.BA NE ODGOVARA ZA NJIHOV SADRŽAJ I AUTORSKA PRAVA.