Spoj koji se topi u ustima čine krem od vanile s dodatkom citrusa, pavlake za šlag s belom čokoladom i hrskavo lisnato tijesto. Vjerovali ili ne ova torta priprema se za svega 30 minuta, piše “Kurir“.recept,
Sastojci: 250 g lisnatog tijesta, 3 jaja, 1 l mlijeka, 8 kašika šećera, 4 kašike gustina, pola kašike ekstrakta vanile, 1 puding od vanile, 100 g bele čokolade, 500 ml slatke pavlake, rendana korica limuna i pomorandže.
Priprema: Razvaljajte lisnato tijesto na veličinu velikog pravougaonog pleha, stavite ga na papir za pečenje i dobro izbodite viljuškom. U sredini tijesta isjecite krug za centimetar-dva širi od kalupa torte. Krajeve nemojte da pomjerate, njih ćete koristiti za posipanje. Pecite 10-15 minuta na 180 stepeni.
Krem napravite tako što ćete umutiti belanca sa kašikom šećera u čvrst snijeg. U 2 dl mlijeka razmutite žumanca, gustin, puding od vanile, ostatak šećera i rendane korice voća. Tu smjesu sukuhajte u ostatku mlijeka.
Dok je još vruće dodajte snijeg od belanaca, mješajući laganim pokretima. Krem izlijte na pečeno lisnato tijesto i sačekajte da se ohladi.
Na ohlađenu smjesu namažite umućenu slatku pavlaku u koju ste umješali otopljenu bijelu čokoladu. Pospite mrvicama od lisnatog tijesta koje ste dobili od pečenih rubova.