Ova domaća čokolada je zdravija alternativa kupovnim poslasticama, a veoma lako se pravi. Kod izrade čokolade možete da budete kreativni pa u osnovna tri sastojka dodati još neke, kao na primer, seckane orašaste plodove, suvo voće, komadiće kokosa.
Sastojci:
– 2 kašike kokosovog ulja
– 2 kašike kakaa u prahu
– pola kašike meda
Priprema:
– Omekšajte kokosovo ulje, ali pazite da se potpuno ne otopi jer se neće dobro povezati s kakaom.
– Potom dodajte ostale sastojke i mešajte dok se dobro ne sjedine i ne dobijete glatku masu.
– Smesu izlijte na pleh na koji ste stavili masni papir pa poravnajte.
– Stavite u zamrzivač na 20 minuta da se stvrdne pa isecite na komade.
Napomena:
Ako se odlučite da u čokoladu dodate još nešto, recimo seckane lešnike, ubacite ih u smesu kada bude skroz glatka.