Sastojci
Biskvit
-7 bjelanjaka
-7 žlica šećera
-7 žlica oštrog brašna
-3 žlice mlake vode
Preljev
-1 dl mlijeka
-malo ruma
Krema
-7 žumanjaka
-7 žlica šećera
-6 žlica oštrog brašna
-1 žlica gustina
-8 dl mlijeka
-250 g margarina
-1 kesica šlag pjene
-50 g čokolade
Priprema
Biskvit:
Izmiješati 7 bjelanjaka i postepeno dodavati šećer, brašno i vodu. Biskvit staviti u nauljenu tepsiju i peći na 160°C dok ne porumeni (oko 25 min). Izvaditi biskvit čim dobije boju. Ostaviti da se ohladi. Kada je biskvit ohlađen treba ga izbosti čačkalicom i preliti s 1 dl mlijeka i malo ruma.
Krema:
Dobro izmiješati žumanjke, brašno, šećer, gustin i 1 dl mlijeka. Navedenu smjesu dodati u 7 dl vrućeg mlijeka i kuhati 5 minuta. Ostaviti kremu da se ohladi. Kada je krema hladna u nju dodati 1 margarin i dobro izmiješati.
Gotovu kremu premazati po biskvitu. Pripremiti šlag po uputama na kesici i premazati kolač. Nakon toga sitno nasjeckati čokoladu i posuti po kolaču!
Izvor: coolinarka.com