Sastojci
– 250 ml mlijeka
– 1 žličica šećera
– 1 kocka svježeg kvasca
– 500 g glatkog brašna
– 500 g oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 2 jaja
– 2 x 200 g jogurta
– 3 žlice šećera
– 3 žlice ulja
– 1 žličica soli
Priprema
U posudici ugrijati 250 ml mlijeka, žličicu šećera i dodati razmrvljenu kocku kvasca.vPromiješati i pustiti na toplom mijestu da kvas uzađe.U drugoj posudi pomiješati obije vrste brašna i redom dodavati prašak za pecivo, šećer, ulje i sol.
Dodat jogurte i lagano ulupana jaja. Dodati uzašli kvasac i miješati kuhačom dok se smjesa ne poveže. Dalje mijesiti rukama dok se ne dobije čvrsto tijesto (po potrebi alo se tijesto lijepi dodati još malo brašna).
Umiješano tijesto staviti u nailonsku vrečicu, istisnuti zrak i vrečicu zavezati. Ostaviti u hladnjaku da tijesto odstoji 4 sata.
Posluživanje
Tijesto se reže po potrebi, a ostatak može stajati u hladjaku 7 dana. Ovo je tijesto također izvrsno za pizzu.