Naime, ukoliko planirate uzgoj novih sadnica, trebalo bi da zemlju najprije sterilišete u mikrotalasnoj. Stručnjaci predlažu da zemlju sipate u tankom sloju u plastični sud i da grijete – 90 sekundi po kilogramu.
Ukoliko želite da skinete poštansku markicu sa koverte, bez da je oštetite, dovoljno je da kapnete vodu na nju i da koverat “podgrijete” 10-15 sekundi.
Zagrijavanje sunđera u mikrotalasnoj rerni može da uništi čak 99,9% bakterija. Nakvasite sunđer i grijte ga jedan minut.
Ukoliko vam se hljeb ubajatio i teško ga žvaćete, ubacite ga u mikrotalasnu na 20 sekundi. Možete ga prethodno umotati i u nakvašeni ubrus ili krpu, kako bi povukao vlagu i postao svjež kao da je tek pečen.
Očistite bijeli luk bez muke tako što ćete glavicu grijati 15 sekundi u mikrotalasnoj. Takođe, ukoliko treba da cijedite neko južno voće, zagrijte ga 10-15 sekundi, ali nesječeno. Tako ćete lakše iscijediti i to svaku kap iz voća.