Kuća i hrana

Najbolji pečeni krompir u rerni svih vremena (RECEPT)

Napisao H. H.

Ako možete da nabavite i 100 gr guščje masti, dobit ćete jelo za pamćenje i prepričavanje…

Međutim, i maslinovo ulje daće sjajan ukus ovom pečenom krompiru!

Sastojci:

  • 1kg roze krompira
  • 100 gr guščje ili pačje masti ili 100 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna
  • so

Priprema:

Oljuštite krompir i isjecite ga na četvtine. Prelijte hladnom vodom da ogrezne, posolite i stavite da provrije. Čim provrije, stišajte temperaturu, i ostavite da vrije oko dva minuta.

U međuvremenu, ugrijte pleh u rerni i stavite masnoću da se i ona zagrije.

Ocijedite krompir i to tako što ćete malo zatresti cjedilo tako da se ivice komadića zaoble, a zatim polako naprašite brašnom tresući cjedilo tako da svi komdići budu ravnomjerno prekriveni.

Polako ih sipajte u vrelu masnoću (budite pažljivi, doći će do prskanja) pa i pleh zatresite tako da svi krompiri budu obloženi masnoćom. Raširite ih tako da budu u jednom sloju u plehu i imaju dovoljno prostora.

Pecite 15 minuta pa izvadite ih rerne, okrenite ih i vratite da se peku još 20 minuta. Izvadite ih, posolite i poslužite, piše “Lisa“…

Prijatno!

Komentari

komentara