Kuća i hrana

Savršena poslastica – Jednostavan čokoladni kolač sa tečnom sredinom

Napisao admin

Smjesu za čokoladni kolač sa kojim ne možete da pogriješite možete da napravite i dan ranije i ostavite u frižideru, pa je samo izvadite deset minuta prije pečenja, i za čas imate savršenu poslasticu.


Čokoladni kolač (foto: smedia)

Sastojci:

225 g tamne čokolade
225 g maslaca
225 g šećera
5 jaja
1 kašika brašna

Potrebno je:

1. Uključite rernu na 190°C. Obložite kalup obima 25 cm papirom za pečenje ili namažite male kalupiće maslacem (trebat će vam desetak u tom slučaju).

2. Rastopite čokoladu i maslac (u mikrovalnoj ili na pari). Dodajte šećer i pustite da se sve malo ohladi. Dodajte jedno po jedno jaje, mješajući posle svakog dodavanja da bi smjesa bila potpuno jednolična. Na kraju dodajte i kašiku brašna.

3. U kalupu od 25 cm peče se oko 25 min, a u malim kalupima 15-ak min. Sredina treba da ostane živa, a u slučaju malih kolača i polutečna. Pustite ih da se ohlade na sobne temperature i ako možete da se strpite, poslužite ih tek slijedeći dan, jer su najbolji kada se dobro ohlade u frižideru.

jutarnji.hr

Komentari

komentara