Čokoladni kolač (foto: smedia)
Sastojci:
225 g tamne čokolade
225 g maslaca
225 g šećera
5 jaja
1 kašika brašna
Potrebno je:
1. Uključite rernu na 190°C. Obložite kalup obima 25 cm papirom za pečenje ili namažite male kalupiće maslacem (trebat će vam desetak u tom slučaju).
2. Rastopite čokoladu i maslac (u mikrovalnoj ili na pari). Dodajte šećer i pustite da se sve malo ohladi. Dodajte jedno po jedno jaje, mješajući posle svakog dodavanja da bi smjesa bila potpuno jednolična. Na kraju dodajte i kašiku brašna.
3. U kalupu od 25 cm peče se oko 25 min, a u malim kalupima 15-ak min. Sredina treba da ostane živa, a u slučaju malih kolača i polutečna. Pustite ih da se ohlade na sobne temperature i ako možete da se strpite, poslužite ih tek slijedeći dan, jer su najbolji kada se dobro ohlade u frižideru.
jutarnji.hr