Jabuke (foto: cure.ba)
– TIKVA je prepuna karotenoida, koji pomažu u borbi protiv štetnih slobodnih radikala. Osim toga, bogata je željezom, cinkom i vlaknima.
– JABUKA je apsolutna klasika kada je riječ o zdravoj ishrani. Jabuke sadrže kalcij i vitamin C koji su neophodni za zdravlje kostiju i jačanje imuniteta tokom hladnih dana. Vlakna u ovom supervoću pomažu u očuvanju zdrave probave, a jabuke su pune i antioksidansa.
– ORASI su puni masti koje su dobre za naše srce, a također su i veoma hranjivi. Savršeni su kao međuobrok tokom prijepodneva ili poslijepodneva.
– BRUSNICE – ove malene bobice su fantastičan izvor antocijanina, antioksidansa koji pomažu zdravlju srca. Antocijanin se nalazi i u crnom vinu i čaju.
– SMOKVE sadrže puno vlakana koja će izvući toksine iz našeg tijela. Pune su i kalija, koji dokazano pomaže u kontrolisanju visokog krvnog pritiska.
cure.ba