Kuća i hrana

Da li biste probale lubenicu sa roštilja?

Napisao H. H.

Roštilj od lubenice neće dimiti i nema čišćenja rešetki, a biće vrlo efektan za sve koji ga vide. Klincima će posebno biti zanimljiv.

Potrebno je da izdubite lubenicu sa jedne strane na tri mesta kašikom za sladoled.

Presecite je na pola, s tim da donji deo bude ipak nešto veći. Izdubite celu lubenicu kašikom za sladoled.

Kuglice sačuvajte za ražnjiće. Probodite drvene ražnjiće kroz lubenicu da bi napravili gril rešetke.

Napunite lubenicu kupinama – one su ugalj.

Na drvene ražnjiće ređajte voće – lubenicu, ananas, jagode, maline, kupine, šta volite.

Premažite medom. Gornji deo lubenice koji ste sačuvali kao poklopac probodite sa dva drvena ražnjića i zabodite sa strane u lubenicu. Postavite voćne ražnjiće na gril.

Komentari

komentara