- 9 bjelanjaka
- 15 kašika šećera
- 3 kašike krušnih mrvica
- 30 dkg kokosa + malo za posuti za ukras
- 1,5 litra mlijeka + cca 3 dcl za natopiti kore
- 20 dkg gustina
- 25 dkg margarina ili maslaca
- 10 dkg šećera za kremu
Priprema
Biskvit:
Izraditi snijeg od 3 bjelanjaka, dodati 5 kašika šećera, 1 kašiku mrvica i 10 dkg kokosa. Peći u zagrijanoj pećnici na cca 180 stepeni 10-15 min (provjeriti čačkalicom), pišu “Recepti-24“.
Gotovi biskvit natopiti sa cca 1 dcl hladnog mlijeka. Peći 3 biskvita (ukupno 9 bjelanjaka, ostane 9 žumanjaka). Za okrugli kalup promjera cca 26 cm.
Krema:
U litru i pol mlijeka ukuhati gustin i šećer. U hladno dodati margarin.
Slagati:
kora, fil, kora, fil, kora, fil, posuti kokosom i dobro ohladiti.