Hljeb možete brzo osvježiti uz pomoć jednostavnog trika, piše Blic.
Svi dobro znamo da ukoliko se hljeb koji kupimo ujutru ne pojede istog dana, a već sljedećeg nije tako ukusan.
Uz pomoć ovog malog trika, stari hleb možete jednostavno i brzo osvežiti.
Iako možda na prvi pogled djeluje kao suluda ideja, kada je jednom budete probali, bićete oduševljeni.
Najprije uzmite veknu hljeba i poprskajte je vodom, ili je stavite kratko pod mlaz vode. Pripazite samo da ne pretjerate sa količinom vode, da hljeb ne postane gnjecav.
Stavite ga u rernu koju ste prethodno zagrijali na 150 stepeni. Za manju veknu biće vam potrebno oko šest do sedam minuta, a za veću oko 12-13 minuta. Ukoliko želite, hljeb možete podgrijati i u mikrovalnoj.
Ovaj trik možete praktikovati samo jednom na istoj vekni koju nakon toga morate pojesti istog dana. Takođe, morate obratiti pažnju na buđ, a ukoliko je hljeb zaražen, nemojte ga koristiti.
Izbjegavajte da konzumirate hljeb ako primetite narandžaste, zelenkaste ili crne tačkice. Buđ ne može izazvati ozbiljnije probleme, ali svakako nije prijatnog ukusa.
Izvor: ekskluziva.ba