Sastojci
Biskvit
Krem
- 6 žutanjaka
- 6 kašika šećera
- 250 gr margarina za kreme
Krema od vanilije
- 300 ml mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 3 kašike šećera
Krema od čokolade
- 300 ml mlijeka
- 1 puding od čokolade
- 3 reda čokolade
- 1 kašika šećera
Za ukrašavanje
- 500 ml slatkog vrhnja
ili
- 2 vrećice šlaga
- 250 ml mlijeka
Priprema
Biskvit
Pećnicu zagrijati na 175*C.
Bjelanjke i šećer mutiti dok snijeg ne postane gust i sjajan. Umiješati brašno i sve dobro promiješati.
Smjesu za biskvit izliti u kalup za torte promjera 24 cm ili u lim za pečenje cca. 24×24 cm.
Biskvit peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175*C 10-15 minuta.
Još topli biskvit preliti s 300 ml vrućeg mlijeka i staviti hladiti.
Krema
Na pari dobro izraditi žutanjke i šećer tako da smjesa postane pjenasta i gusta.
U ohlađenu kremu umutiti 250 gr margarina za kreme.
Kremu podijeliti na dva jednaka dijela.
Krema od vanilije
S 50 ml mlijeka pomiješati puding od vanilije i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.
250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.
U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.
Krema od čokolade
S 50 ml mlijeka pomiješati puding od čokolade i šećer i dobro ga promiješati da ne ostanu grudice.
250 ml mlijeka zakuhati pa u njega umiješati razmućeni puding i kuhati dok se ne zgusne.
U još topli puding umiješati čokoladu i miješati dok se čokolada potpuno ne otopi.
U ohlađeni puding umiješati polovicu kreme od žutanjaka i sve dobro promiješati.
Na ohlađeni biskvit najprije nanijeti kremu od vanilije, zatim kremu od čokolade i na vrh staviti tučeno slatko vrhnje ili šlag pjenu, piše “Coolinarka“.
Tortu je potrebno dobro ohladiti, najbolje preko noći, a nakon toga samo uživati!