Baš dobar desert pravi se veoma lako, a recept je došao čak iz Južne Amerike. Mi ga obožavamo jer se lako pravi, a za njegovu pripremu potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 4 jaja
- 2 pomorandže
- 200 oraha ili badema ili lješnika ili kokosa
- pola kašičice sode bikarbone
Za fil:
- 100 grama crne čokolade
- 200 ml neutralne pavlake za kuhanje.
Priprema:
Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata. Zatim ih kuhajte oko pola sata dok ne omekšaju. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove predhodno samljevene, te malo sode bikarbone.
Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Na ringli prokuhati neutralnu pavlaku pa u nju dodati čokoladu dok se rastopi. Preliti gotov i prohlađen kolač. Rashladiti u frižideru i poslužiti, piše “Stil“.