Šareni omlet (foto: source)
Sastojci:
200 g sitno nasjeckanog povrća
2 kašikice maslinovog ulja
½ poriluka, narezati na tanke kolutiće
4 jaja
2 kašike mlijeka
Sol i biber
Kašikica sušenog ili kašika svježeg usitnjenog bosiljka
30 g mozarella sira, narezati na kockice
Priprema:
1. Razmutiti jaja, dodati mlijeko, sol, biber i bosiljak pa sve dobro promiješati sa pjenjačom i ostaviti sa strane.
2. U tavi na zagrijanom maslinovom ulju pirjati poriluk nekoliko minuta a zatim dodati povrće te pirjati 10-15 min. ili dok ne ispari tekućina.
3. Kada povrće omekša a tekućina ispari dodati smjesu jaja, rasporediti ravnomjerno po povrću, komadiće mozzarelle pobacati po vrhu i zagrijavati na vatri srednje jačine dok smjesa očvrsne.
4. Servirati toplo.
source