slot online 2023

Uz ovu dijetu nećete gladovati – Riješite se suvišnih kilograma uz dijetu s grožđem

Napisao admin

Uz ovu dijetu nećete gladovati, pa ćete se bez mnogo muke riješiti suvišnih kilograma, kaže Ana Bins, britanski nutricionista.


grožđe (foto:cure.ba)

Držanje dijete nije lako i ne uspijeva svima. Restriktivni režim ishrane prate konstantna glad i odricanje od omiljene hrane, zbog čega većina ljudi ne uspijeva da istraje u borbi s viškom kilograma. Uz dijetu s grožđem koju je osmislila dr. Ana Bins, poznati britanski nutricionista, nećete ni osjetiti da ste na dijeti, pa ćete se bez muke i gladovanja za nedjelju dana osloboditi čak tri kilograma.

Da biste uspjeli u svojoj namjeri, dnevno ne smijete da unosite više od 1.200 kalorija. Pored toga, treba da pojedete i 400 g grožđa, koje sadrži dodatnih 280 kalorija, pa računica može da vas zbuni. S našim nedjeljnim planom ishrane to će vam biti veoma lako, a unijećete onoliko kalorija koliko vam i treba.

Osim toga što ćete mršaviti, zahvaljujući grožđu, vaša crijeva će raditi bolje, organizam će biti čistiji i brže će sagorijevati rezerve masti.

 ŠTA JE DOZVOLJENO

– 400 g grožđa dnevno

– jaja, sve vrste mesa, uključujući i morske plodove

– povrće, i to prvenstveno paradajz, paprika, luk, krastavac, tikvice, patlidžan, blitva, kupus, šargarepa, pečurke…

– voće, bez izuzetaka

– oko 150 g meda i suhog voća nedjeljno

– maslinovo ulje, isključivo

– voda, čaj, a povremeno i nezaslađeni sok

 ŠTA JE ZABRANJENO

– sve vrste šećera, pasulj, grašak, čokolada, so, majoneza, kvasac, sirće

 PLAN ISHRANE

Ponedeljak

Doručak: parče integralnog hljeba, dvije šnite pilećih prsa, 1 dl mlijeka ili jogurta

Užina: 200 g crnog grožđa

Ručak: kuhano jaje, 250 g miješanog kuhanog povrća začinjenog maslinovim uljem, limunom i sirćetom, 40 g integralnog hljeba

Užina: 200 g bijelog grožđa

Večera: 150 g pečene juneće šnicle začinjene s dvije kašike maslinovog ulja, 40 g hljeba, a za desert pire od jabuka

 Utorak

Doručak: 50 g muslija, 2,5 dl jogurta

Užina: čaša soka od grožđa ili 150 g bijelog grožđa

Ručak: 100 g pečenog bijelog mesa, 250 g miješanog kuhanog povrća začinjenog kašikom maslinovog ulja, limunom i sirćetom, 40 g integralnog hljeba

Užina: 150 g crnog grožđa

Večera: 120 g grilovanog oslića ribe i 250 g salate od kukuruza i šargarepe začinjene maslinovim uljem, sirćetom i limunovim sokom, 50 g hljeba

 Srijeda

Doručak: voćni jogurt

Užina: 200 g bijelog grožđa

Ručak: 100 g tjestenine s umakom od paradajza i dvije kašike rendanog kačkavalja

Užina: voćna salata od jabuka, krušaka i grožđa

Večera: 150 g mladog sira, 250 g miješanog sirovog povrća s maslinovim uljem, limunom i sirćetom, 40 g integralnog hljeba.

cure.ba

Komentari

komentara