Angelina Jolie (Foto: Cure.ba)
Ipak, mnogima je gotovo potpuno nepoznat režim ishrane kojeg je Jolie primjenjivala u vrijeme dok je krčila put prema svjetskoj slavi i kada je, kako mnogi misle, zapravo izgledala i najbolje. Hrana se jede u tačno određenom vremenskom periodu, a jelovnike možete kombinirati.
1. JELOVNIK
07.00 h – kornfleksa 60 g, 60 g nastrugane jabuke, 200 ml nemasog mlijeka
10.00 h – 70 g tosta, 40 g nemasnog sira, 70 g paradajza
13.00 h – 150 g neke morske ribe barene ili pečene, 200 g paste sa padadajz sosom, grejpfrut
16.00 h – 1 mala zemička sa nemasnim topljenim sirom i 1 čajna kašičica meda
19.00 h – 150 g bijelog mesa, 200 g mladog krompira, velika porcija zelene salate, 125 g salate od svježeg voća
2. JELOVNIK
07.00 h – 125 g kaše od ovsa i 200 ml nemasnog mlijeka
10.00 h – 25 g integralnog hljeba i 75 g sardela, 75 g grožđa
13.00 h – 75 g piletine, 75 g pečenog krompira, 175 g brokula na pari, 75 g mandarina
16.00 h – 3 krekera i 115 g mehkog sira
19.00 h – 125 g pasulja, 200 g krompira, miješana salata od pečurki i povrća
3. JELOVNIK
07.00 h – 50 grama pšeničnih klica, 200 ml nemasnog mlijeka
10.00 h – pire od jedne banane i 60 g jagoda, 1 palačinka i jedno jaje
13.00 h – 150 g lososa, 50 g graška i 1 keks
16.00 h – kornfleks od 30 g, 150 ml soka od narandže
19.00 h – 130 g bijelog mesa sa limunovim sokom i paradajzom, 100 g pečenog krompira, 200 g pudinga od riže, 60 g svježih ribizli
4. JELOVNIK
07.00 h – koktel od voća (80 g banana, 60 g malina), 350 g nemasnog mlijeka
10.00 h – 125 g pasulja, 50 g integralnog hljeba i jedna jabuka
13.00 h – 125 g piletine, 50 g riže sa začinima, miješana salata
16.00 h – 2 keksa od integralnog brašna, 25 g sira, 1 kruška
19.00 h – 75 g teletine, 2 paradajza, 125 g karfiola, 200 g pudinga od riže, 1 kašičica meda
5. JELOVNIK
07.00 h – 50 g ovsenih pahuljica sa 200 g nemasnog mlijeka
10.00 h – omlet od dva jaja i 50 g sira, 1 paradajz na roštilju, 25 g tosta od integralnog brašna
13.00 h – 125 g pastrmke kuhane na pari i 75 g špageta sa sosom i zelenom salatom, pečena jabuka sa 25 g grožđica
16.00 h – 30 g kornfleksa, jedna banana
19.00 h – 125 g barene šunke sa 50 g sosa od peršuna, 25 g graška, 25 g slatkog kukuruza šećerca, 25 g mrkve, 50 g mladog krompira, 2 breskve sa malo nemasnog šlaga
doznajemo