Dijeta (foto: cure.ba)
Dan za piletinu i šparoge
Doručak: Dvije žlice zobenih pahuljica preko noći ostavite u četiri kašike mlijeka s niskim udjelom masnoće. Ujutro pomiješajte s 150 g jogurta i nekoliko komadića voća (mango, kivi,…)
Ručak: U aluminijsku foliju zamotajte 120 g pilećeg filea i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva u zagrijanoj pećnici. Skuhajte nekoliko šparoga, nasjeckajte ih na kockice i poslužite s jednim paradajzom te nekoliko kapi octa i maslinovog ulja.
Večera: U vodi s koricama dva limuna skuhajte 500 g šparoga. Nasjeckajte na komadiće, začinite mješavinom tekućeg jogurta i začina (peršin, sol, papar), dodajte 50 g purećine (narezane na kockice) i šnitu integralnog hljeba.
Dan za tjesteninu i salatu
Doručak: Šnita integralnog hljeba s 30 g svježeg sira kojeg možete pomiješati s kašikom soka od naranče za aromu.
Ručak: Skuhajte integralnu tjesteninu (60 g), a zatim u vodu na dvije minute stavite 150 g špinata. Grubo ga nasjeckajte i u tavici na maslinovom ulju popržite špinat, luk, sol i papar. Poslužite preko tjestenine.
Večera: Skuhajte pola porcije integralne tjestenine i pomiješajte sa sitno narezanim paradajzom, pola paprike, maslinovim uljem, octom, soli i paprom. Dodajte 2 mlada luka narezana na kolute i rukolu.
Dan za krompir i korjenasto povrće
Doručak: Žlicu zobenih pahuljica preko noći ostavite u dvije žlice mlijeka s niskim udjelom masnoće. Ujutro poslužite s 200 g piriranih jagoda i 100 g svježeg sira.
Ručak: Od 400 g temeljca, 2 mlada luka, 200 g krumpira, 100 g mrkve, 50 g celera i 100 g korabe pripremite varivo. Začinite muškatnim oraščićem, đumbirom i svježim peršinom.
Večera: Prepolovite 300 g mladog krompira, premažite maslinovim uljem i položite na lim za pečenje. Stavite u pekaru na 20 minuta (180 stepeni). U međuvremenu pripremite salsu od 150 g rotkvica, 100 g jogurta, 2 žlice sjeckanog vlasca, soli i papra.
cure.ba