Ilustracija (Foto: arhiva)
Prvi dan
– doručak: niskomasni jogurt s pahuljicama po vašem izboru
– ručak: kuhano povrće sa rižom i maslinovim uljem. Dodajte začine po želji, a za desert pojedite lagani voćni jogurt
– večera: napravite salatu od jedne mrkve, jabuke i 50 grama šunke, sve blago popržite na maslinovom ulju i kad skinete sa vatre dodajte jedan nemasni jogurt.
Drugi dan
– doručak: salata od krastavca s probiotskim jogurtom
– ručak: puretinu propržite na maslinovom ulju, zatim joj dodajte papriku, paradajz i sitno isjeckane šampinjone. Kad se prohladi dodajte jelu jedan jogurt.
– večera: jogurt sa šumskim voćem, naša preporuka je da sami napravite ovaj obrok od niskomasnog jogurta i usitnjenog voća.
Treći dan
– doručak: u jogurt dodajte naribanu jabuku, manju količinu sira, malo cimeta i blago posolite po ukusu.
– ručak: 150 grama filea od oslića ispecite, a zatim dodajte salatu od krastavaca i jogurta, s malo senfa.
– večera: u 100 grama tjestenine dodajte jaje i sitno isjeckanu papriku i na kraju pomiješajte sa niskomasnim jogurtom.
cure.ba