Do ovog zaključka došli su naučnici s iranskog medicinskog fakulteta Šahid Sadoughi. Tri mjeseca su istraživali proces mršavljenja 88 žena podijeljenih u dvije skupine. Jedna grupa je svakodnevno uzimala kašiku kumina s čašom jogurta i postigle su bolje rezultate. Spomenuta grupa imala je i manji postotak masnog tkiva, od oko 14,64 posto, što jasno pokazuje da ovaj začin ima svojstva koja pomažu u topljenju masnih stanica.
Slikovni rezultat za kumin
Grupa koja je unosila kumin imala je nevjerojatne rezultate i po pitanju holesterola, a on je bio puno manji nego kod osoba koje ga nisu konzumirale u ovom istraživanju. Kako je kumin uspio ostvariti ovako dobar uspjeh? Bogat je fitosterolom, supstancama za koje se zna da inhibiraju apsorpciju holesterola u tijelu. Autori studije također nagađaju da kumin privremeno ubrzava metabolizam, piše prevention.com. Osim u jogurtu, kumin možete npr. konzumirati kao začin za salatu, kao dodatak majonezi ili humusu za umake ili sendviče; umiješajte ga u meksički umak guacamole ili ga dodajte prženom slanutku, lješnicima i bademima,piše Azra