Međutim, ona pomaže i kod mnogih drugih bolesti, poput epilepsije, zavisnosti o drogama i lekovima, dijabetesa, sindroma hroničnog umora, artritisa, srčanih i bubrežnih bolesti.
Ako se provodi preventivno, ova metoda može sprečiti mnoge bolesti i sačuvati dobro zdravlje.
Prirodni lekovi su dosta više učinkovitiji od klasičnih, a mogu izlečiti i one najteže bolesti poput raka.
Dr.Gerson je u prošlosti lečio obolele od raka upotrebom prirodnih sokova od cvekle, te ostalog voća i povrća. Uspeo ih je izlečiti, čak i one koji su umirali.
To vam malo ko zna jer ostali nisu dozvolili da se zna za ovo. Od ovoga farmaceutske kompanije ne zarađuju. Zato se vi trebate informisati jer hemoterapija nije jedina opcija.
Ovaj put vam donosimo prirodni lek koji će očistiti vaš organizam od toksina, ojačati vaš imunitet, ubiti kancerogene ćelije, ali vam pomoći da brže smršate. Naravno i pored primene ovog leka se trebate zdravo hraniti i kretati.
Potrebni sastojci:
Šaka prešuna
1 mala kašika jabukovog sirćeta
1 limun
1 mala kašika cimeta
1 kašika meda
Pola litra vode
Priprema je vrlo jednostavna. Peršun i limun svakako operite. Limunov sok iscedite u smesu sa peršunom i ostalim sastojcima. Stavite u blender. Pijte po jednu šolju dnevno, 7-14 dana pa napravite pauzu.
Ova Gersonova metoda je sveobuhvatni pristup isceljivanju tela pomoću posebne prehrane i detoksikacije.
Ova metoda poboljšava prirodnu sposobnost organizma na samoizlečenje.
Otkriće terapije
Ovaj poseban prehrambeni režim razvio je dvadesetih godina prošlog veka Max Gerson, nemački doktor, rođen 1881. na području današnje Poljske.
Budući da je bolovao od migrene čiji su se simptomi pogoršavali, a tadašnja medicina mu nije mogla pomoći, ustrajao je u nameri da sam pronađe lek za svoje tegobe.
Istražujući dostupnu literaturu i eksperimentišući na sebi, otkrio je da ga vegetarijanska prehrana bez soli lišava teških glavobolja i mučnina.
Preporučivši ovaj tip prehrane i svojim pacijentima, slučajno je otkrio da istovetna hrana i način pripravljanja obroka leči i lupus te tuberkulozu za koje tad nije bilo leka.
Uspeh u lečenju tuberkuloze potvrđen je i kliničkim ispitivanjem te je Gersonova terapija postala poznata u celoj Europi.
Rezultati dr. Gersona omogućili su mu i poznate pacijente, kao što je npr. porodica dr. Alberta Schweitzera, dobitnika Nobelove nagrade, kojeg je izlečio od dijabetesa, a njegovu suprugu od tuberkuloze.
Iako je svoju dijetu pretežno propisivao obolelima od tuberkuloze, ispostavilo se da istovremeno uspešno tretira alergije, astmu i poremećaje krvnog pritiska.
Gerson je uvidio da njegova prehrana zapravo ne leči određene bolesti, nego podstiče metabolizam i imunološki sustav na pravilan rad te na takav način vraća zdravlje.
Kako se provodi Gersonova dijeta
Gerson deli namirnice na tri grupe – poželjne, povremeno dopuštene i zabranjene.
Gersonova dijeta je poprilično restriktivna. Jede se većinom sirova i skoro u potpunosti veganska hrana.
Na tanjiru je poželjno voće i povrće u velikim količinama.
Dopuštene su narandže, limuni, jabuke, kruške, breskve, šljive i trešnje te mrkve, rajčice, paprike, mahune, blitva, zelena salata, kelj, brokula i crveni kupus. Povremeno smijete pojesti i pola banane.
Sveže voće i povrće se jede sirovo, u salatama, sokovima ili juhama.
Od neveganskih proizvoda dopušteni su samo jogurt i med. Mleko i mlečni proizvodi, kao i meso su zabranjeni.
Povremeno se smije jesti integralna riža i malo hleba od integralne raži ili zobi. Kuvani krumpir je dopušten češće.
Od ulja dopušteno je samo laneno ulje.
Za zaslađivanje se može koristiti javorov sirup, med ili smeđi šećer u količini koja ne prelazi dve kašičice dnevno.
Pacijenti ne piju vodu, umesto toga preporučuju se sokovi. Pije se čak 13 čaša sokova tokom dana.
Osobe koje žele provoditi Gersonovu dijetu moraju potpuno izbaciti sol iz prehrane jer, prema dr. Gersonu, prodiranje natrija u stanice izaziva mnoge bolesti.
Nužno je izbegavati sve prerađene namirnice, uključujući svu zamrznutu i konzerviranu hranu, dimljenu i, naravno, usoljenu.
Zabranjen je alkohol, kafa i svi čajevi.
Ne smiju se jesti mahunarke, soja, gljive i margarin.
Od voća i povrća nisu dopušteni ananas, avokado, bobičasto voće, kokos i drugi orašasti plodovi te krastavci, klice i sirovi špinat.
Izvor: Novi.ba