Ovim osobama nije potrebna dijeta da bi održali zdravu težinu bez većih problema.
1. Ne gube vrijeme na dijetalne namirnice
Hrana sa smanjenim postotkom masti i šećera zvuči dobro samo u teoriji, no da bi se proizvela takva namirnica, u proces je potrebno uključiti dosta kemijskih stvari i aditiva. Drugim riječima, takva hrana može narušiti hormonsku ravnotežu osobe koja ju konzumira, povisiti šećer u krvi i na kraju rezultirati dobivanjem kilograma. Jedite svježe i kuhano kad god možete, baš poput ovih ljudi, prenosi “Index“.
2. Znaju reći “ne”
I takvi ljudi ponekad griješe s hranom, no češće znaju reći “ne”, koliko god ona bila ukusna, jer znaju da nije zdrava.
3. Žvaču dok jedu
Možda će vam se ovo na prvu činiti jako čudno, no jako je važno da hranu jedete polako i pažljivo jer mozak šalje signal o sitosti tek 20 minuta nakon što je želudac doista pun. Tu odlično prolaze i ljudi koji pričaju tokom obroka jer tako unose manje hrane u organizam tokom obroka.