Potrebno je:
150 gr svežeg rena, 4 limuna, 3 kašičice meda, 2 kašičice cimeta, 200 gr svežeg đumbira
Priprema:
Ren i đumbir izmeljite u blenderu. Iscedite limun, dodajte sok u prethodnu smesu. Mešajte pet minuta. Zatim dodajte med i cimet i mešajte dok ne dobijete potpuno homogenu smesu.
Sirup sipajte u teglu, čuvajte ga u frižideru.
Za najbolji rezultat uzimajte dve kašike sirupa dnevno tokom tri nedelje. Posle ovog perioda napravite pauzu od mesec dana. Videćete prve rezultate već posle prve ture ispijanja ovog sirupa.
Višegodišnja zeljasta biljka ren čijom se pradomovinom smatra jugoistočna Evropa i zapadna Azija, obiluje korisnim sastojcima. Bila je nezaobilazna na trpezi starih Egipćana, dok su je antički Grci koristili protiv bolova u leđima i kao afrodizijak. U piramidi ishrane ren se svrstava u vrlo korisno povrće, a njegov svež koren može da se koristi tokom cele godine. Kada se kaže ren uglavnom se misli na ljuti koren, dok malo ko zna da su mladi listovi puni vitamina C, karotena i hlorofila.