Magazin

Moćna fotografija: Vojvotkinja Camilla okružena ženskim obezbjeđenjem

Napisao H. H.

Na moćnoj fotki koja je postala viralna na internetu, vojvotkinja od Cornwalla, ranije poznata kao Camilla Parker Bowles, korača okružena timom tjelohranitelja u čijem sastavu su samo žene.

Fotka je nastala tokom posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratimam, koja je dio turneje njenog supruga princa Charlesa po Bliskom istoku u okviru koje je par vidio Dubai, Abu Dabi i Al Ain.

Sve tjelohraniteljke su odjevene u hidžabe i abaje.

Prema pisanju Daily Maila, tim je sastavljen od žena iz Emirata.

Slika je objavljena na Instagramu Klarens Hausa, zvaničnog naloga vojvotkinje i Princa.

Sve tjelohraniteljke su članice predsjedničke garde Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja broji oko 50 pripadnica. Djevojke u pratnji vojvotkinje imaju oko 30-ak godina i sve odlično vladaju borilačkim vještinama i tehnikama borbe. Šaima, Niseen i Hanan su čak osvojile i Mont Everest. I to iz čiste zabave.

Za informaciju onima koji dovode u pitanje sposobnost ove grupe da obezbjeđuje bilo koga u hidžabu i abajama svaka tjelohraniteljka je dobro naoružana ispod odjeće, i spremne su da zaštite vojvotkinju od napada čak i iz neposredne blizine, prenosi Noizz.rs.

Ženska ekipa koja brine o sigurnosti došla je kao kec na jedanaest s obzirom na to da je svrha posjete princa i vojvotkinje podsticanje žena da budu lideri i vjerska tolerancija.

Daily Mail navodi da je vojvotkinja bila oduševljena što će je tokom putovanja štititi pet žena.

Komentari

komentara