Ljepota

Prirodni losion od peršunovog lista za njegu kože

Napisao H. H.

Domaći losion od peršunovog lista pomoći će vam da izbjelite i očistite kožu lica. Oslobodit vašu kožu od pigmentnih mrlja, pjega i vratiti joj zdravi ten. Peršun nije otkriće suvremenog čovjeka, za njega su znali još stari Grci i Rimljani.

Peršunov list bogat vitaminima i mineralima, a njegov sok sadrži eterična ulja s visokim sadržajem kalija i mangana.
prirodni losion od persunovog lista za njegu koze
Liječnici narodne medicine ga preporučuju i kao lijek protiv groznice, bolesti bubrega, bolesti mokraćnih puteva, dijabetesa, upale očiju, pa čak i impotencije.

U kozmetika list peršuna uvijek je bio poznat po svojim izbjeljujući i regenerativnim svojstvima. On odlično otklanja crvenilo kože, iritacije i otok, izbjeljuje kožu, osvježava i tonizira. Štiti je od pojava bora. Odličan je i za njegu osjetljivog područja oko očiju. Pomaže u eliminiranju akni i mitesera. Možete sami pripremiti losion od peršunovog lista i koristiti ga svakodnevno za njegu lica.

Domaći losion od peršunovog lista za masnu i kombiniranu kožu lica uz ovaj recept
2 jušne žlice nasjeckanog svježeg (ili suhog) pešunovog lista preliti sa 200 ml kipuće vode i kuhati na tihoj vatri 15 minuta.
Skinuti sa štednjaka i ohladiti. Poslije procijediti i dodati 1 čajnu žličicu soka od limuna ili jabučnog octa.
Koristite losion za kožu lica ujutro i navečer.
Ovaj domaći losion odlično sužava pore na licu, čisti i izbjeljuje kožu.
Zahvaljujuci jedinstvenim svojstvima peršuna, pomaže nestajenju pjega i pigmentnih fleka i povratku sjajnog i čistog tena. Čuvajte ga u hladnjaku 5-6 dana. Poslije napravite novu dozu, ili napravite veću mjeru i zamrznite u posudi za pravljenje kockica leda. Koristeći ga svakodnevno, već nakon mjesec dana, pjege i mrlje s lica će nestajati.

Ako se želite oslododiti podočnjaka i crvenila očiju, napravite isti losion, ali bez dodatka limunovog soka. Tufere vate natopite ovim losionom i stavljajte na oči ujutro i navečer ostavljajući da djeluju 5 minuta.

Komentari

komentara