čoko moko torta (foto:cure.ba)
Sastojci
400g šlaga
300g mlevenog Plazma keksa
250g šećera u prahu
750ml kisele pavlake
750ml čokoladnog mleka
12 kašika mlevenih pečenih lešnika ili oraha
12 kašika brašna
12 kašika šećera
12 jaja srednje veličine
4dl hladnog mleka ili hladne kisele vode
Priprema
Umutite 4 jaja, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i 4 kašike mlevenih lešnika. Sipajte masu u podmazan i brašnom posut pleh i pecite koru oko 15 minuta na 220 stepeni. Tako ponovite još 2 puta. Vruću koru izvadite na tacnu i odmah zalijte čokoladnim mlekom. Isto uradite i sa preostale 2 kore. U vanglicu sipajte kiselu pavlaku i šećer u prahu, dobro promešajte kašikom, pa dodajte mleveni Plazma keks i sjedinite masu. Umutite 200 gr šlaga sa 2 dl hlanog mleka. Trećinu fila od Plazme nanesite na koru, preko nanesite trećinu umućenog šlaga. Trećinu fila od Plazme nanesite na koru, preko nanesite trećinu umućenog šlaga. Preostalih 200 gr šlaga umutite sa 2 dl hladnog mleka i ukrasite tortu.
Napomena
Kada prelijete kore sa čokoladnim mlekom, sačekajte oko pola sata pre filovanja da bi ravnomerno upile mleko.
cure.ba