Kolač od sira i bijele čokolade (Foto: Cure.ba)
Sastojci:
45 dkg bijele čokolade, 40 dkg svježeg sira, 20 dkg keksa od integriranog brašna, 280 ml slatkog vrhnja, 9 dkg maslaca, 4 jaja, 1 vanilin šećer
Priprema:
Kekse sameljite kao krušne mrvice, primiješajte im omekšan maslac i smjesu ulijte u kalup za torte obložen papirom za pečenje. Pecite je 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180*C i ostavite hladiti. U posudi na pari omekšajte 40 dkg čokolade i ulijte vrhnje da biste dobili žitku kremu. Mikserom izmiješajte sir, limunovu koricu, jaja, malo vanilin šećera, pa smjesu primiješajte kremi, izlijte je u lim na ohlađenu podlogu i sat vremena pecite u pećnici na 140*C. Kolač dobro ohladite, pospite ostatkom naribane čokolade i poslužite.
cure.ba