Monte Kolač ( Foto: Cure.ba )
BISKVIT:
• 6 žumanaca
• 5 žlica šećera
• 5 žlica mljevenih oraha
• 2 žlice oštrog brašna
• 1 prašak za pecivo
• 6 bjelanjaka
Pjenasto umiješajte žumance i šećer, dodajte ostale sastojke i na kraju snijeg od bjelanjaka. Pecite 30 – 40 min na 180 C.
KREMA:
• ½ lit mlijeka
• 4 žlice gustina
• 5 žlica šećera
• 1 margarin
Gustin i šećer umutite sa malo hladnog mlijeka pa ulijte u pola litra kipućeg mlijeka. Nakon par minuta kuhanja skinite s vatre i kad se smjesa ohladi dodajte pjenasto izmješan margarin.
GLAZURA:
• ½ lit vrhnja za šlag
• 20 dkg čokolade za kuhanje
• 10 dkg «milka» čokolade
Na paru stavite vrhnje za šlag i čokoladu. Povremeno promiješajte dok se smjesa potpuno ne ujednači. Skinite s vatre i nakon par minuta hlađenja glazuru izlijte na kremu koju ste stavili na ohlađeni biskvit.
cure.ba