Zdravlje

Idealan – Meni za tropske dane

Napisao admin

U tropskim danima trebalo bi jesti manje, ali češće, i apsolutno izbegavati masnu hranu i namirnice koje se taško vare.


sladoled (foto:cure.ba)

Kada se temperatura kreće oko 35 stepeni ili više, vodite računa o ishrani i poslušajte savete nutricionista. U tropskim danima trebalo bi jesti manje, ali češće, i apsolutno izbegavati masnu hranu i namirnice koje se taško vare.

Dnevni jelovnik bi trebalo da se sastoji iz najmanje pet obroka. 

Doručak

kriška hleba sa medom ili džemom i šolja mleka ili kafe.

Užina

sveže voće ili čaša soka od ceđenog voća bez šećera.

Ručak

supa od povrća, testenina sa sosom od bosiljka i paradajza, i velika porcija salata od mešanog povrća sa sirom.

Užina

voćni sladoled

Večera

komad ribe uz kuhani krompir ili grilovano povrće.

cure.ba

Komentari

komentara