Magazin

U vozilu bila i njegova djevojka – Bh. pjevač doživio strašnu saobraćajnu nesreću kod Olova!

Napisao admin

Amel Ćurić, pobjednik ovogodišnjeg muzičkog takmičenja “X Factor Adria”, koji je nedavno osvojio simpatije regiona svojim vrhunskim pjevanjem, zadobio je lakše povrede u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu navečer desila oko 21.10 sati u mjestu Bjeliš kod Olova, saznaje „Dnevni avaz“.


Amel Ćurić (Foto: arhiva)

U ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovao je i potpredsjednik RS te član Predsjedništva SDA Ramiz Salkić, tačnije, vozač Č. P., koji je bio u pratnji Salkića.

 

Aktivirani jastuci

 

U namjeri da iz prve ruke saznamo šta se desilo, kontaktirali smo Ćurića, koji, osim potvrde da je zadobio lakše povrede, nije želio ništa više reći. Salkić se, s druge strane, nije javljao na naše brojne pozive. U MUP-u ZDK potvrdili su nam saznanja o udesu. Kako nam je rekao dežurni operativni policijski službenik, Ćurić je upravljao vozilom BMW, a osim njega, povrede je zadobila i njegova saputnica P. M.  

 

Međutim, njene povrede su bile teže te je, nakon pregleda u Domu zdravlja Olovo, prebačena u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu (UKCS).  S obzirom na to da policija još ne želi davati zvanične izjave o uzrocima ove nesreće, Dnevni avaz je uz pomoć očevidaca pokušao dobiti jasniju sliku.

 

Prema pisanju Avaza, policija trenutno utvrđuje činjenice koje upućuju na to da je vozač u Salkićevoj pratnji na ovoj lokaciji vozilom Passat pokušao preteći kolonu vozila te je tako udario direktno u prednji lijevi dio Ćurićevog BMW-a. Sam Salkić nalazio se u drugom vozilu, koje se kretalo ispred Passata.

 

O kakvoj se silini udarca radilo, svjedoče fotografije koje su ustupljene, a, kako saznajemo, u datom momentu su aktivirani svi zračni jastuci unutar vozila kojim je upravljao Ćurić.

 

Na vozilu je, kako se moglo uočiti, nastala velika materijalna šteta, a pukom srećom Ćurić je izbjegao veću tragediju, budući da, uprkos strahovitom udarcu, nije izgubio kontrolu nad vozilom. 

 

Bio s djevojkom Jelenom

 

U trenutku udesa s Ćurićem su u vozilu bili njegova djevojka Jelena Čabarkapa, također pjevačica, te njena sestra, koja je, kako smo naveli, morala biti prebačena u UKCS radi detaljnijeg pregleda.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara