Krem plazma torta (Foto: Blic)
Kategorija: Deserti
Vreme pripreme: 40
Tip kuhinje: Internacionalna
Broj osoba: 10
Sastojci: Količina:
– jaja 4
– šećera 8 kašika
– brašna 4 kašika
– oraha (krupno seckanih) 150gr
– mlevene plazme 150gr
– sok od kajsije (ili fanta) 2dl
– 1 margarin (ili puter) 250gr
– šećer u prahu po ukusu
– mleko 1/2l
– puding od vanile 1 kesica
– gustin 2 kasike
– vanilin šećer 1 kesica
– šlag 2 kesice
Uputstvo za pripremu:
Kora: Okruglu modlu za pečnje (prečnika oko 25cm) premazati margarinom i obložiti papirom za pečenje, dodati krupno seckane orahe i staviti u hladnu rernu da se greje na 200C, a za to vreme penasto umutiti belanca, dodati šećer i žumanca i dobro umutiti, pa dodati brašno i kašikom umeusati. Ovu smesu staviti preko ugrejanih oraha (voditi računa da neizgore). Peći dok kora nepočne da se odvaja od modle. Vrelo izvaditi na tacnu tako da orasi budu odozgo i odmah skinuti papir za pečenje. Ostaviti da se ohladi, pa koru podeliti na 2 dela.
Fil I: Umutiti pola margarina sa šećerom u prahu (po ukusu), dodati plevenu plazmu i sok i mutiti dok se neujednači masa.
Fil II: Puding sa gustinom, vanilin šećerom i šećerom skuvati po uputstvu sa kesice u mleku. U umućeno pola margarin sa prah šećerom po ukusu dodati ohlađen puding i dobro umutiti.
Filovanje: Prvo staviti koru (bez oraha), preko nje namazati fil I, pa staviti koru sa orasima (tako da orasi budu odozgo), pa II fil i odozgo celu tortu premazati sa 2 slaga umućena sa kiselom vodom. Prijatno!!!
Napomena:
Uzivajte u jos jednom receptu uz neponovljivi ukus plazme na malo drugaciji nacin!!!
blic