Ručak (Foto: coolinarka)
Sastojci
Broj osoba:
3 osobe
Tjestenina po želji
integralna, zelena, obična ili kombinovana
tjestenina po želji i ukusu
Ćureće grudi
300 g ćurećih grudi
1 kašika maslinovog ulja
so, biber, ruzmarin…
sok od jednog limuna
2 dl neutralne pavlake (vrhnje za kuvanje)
Priprema
Vrijeme pripreme:
22 min
Težina:
Jednostavno
1
Ćuretinu pripremite prethodno veče (3 minuta): isijecite je na komade, ne mnogo sitne, ne mnogo krupne. Posolite, začinite po želji, sipajte preko nje maslinovo ulje i limunov sok i ostavite u poklopljenoj posudi da prenoći u frižideru.
2
Kad stignete s posla, dok djeca postavljaju pribor za jelo, u šerpu stavite tjesteninu da se skuva (8-10 minuta).
3
Za to vrijeme na dobro zagrijanom teflonskom tiganju 5-7 minuta pržite ćuretinu (samo onako izručite iz posude – ćuretina je mekana i sočna), pa zalijte neutralnom pavlakom, promiješajte i pustite da 2 minuta prokuva. Nama se dopada kad ćuretina ostane svijetle boje. Ko voli, može i malo jače da je poprži.
4
Sastavite ocijeđenu tjesteninu i ćuretinu, sipajte u tanjire i navalite!
5
Ko voli, neka pospe parmezanom. Ko ne voli, ne mora 😀
Posluživanje
Umjesto ćuretine se, naravno, može koristiti neko drugo meso: piletina, svinjska krtina, bilo koje prethodno izmarinirano meso, koje ne zahtijeva dugo prženje.
coolinarka.com